Klein mer Neugterkmn 2017

Jaarlijkse KMN-uitje (13-09-2014)

kmn uitje 2014

Ons jaarlijkse uitje - 2014 

Steppen! Dat was door de activiteitencommissie besloten om te gaan doen en zo geschiet.

De rest van de leden was hier niet van op te hoogte en verzamelden zich op zaterdag 13 september netjes rond de kapotte pinautomaten van de Rabobank, de een met werkkleren aan en de andere in net pak. Vanuit dit punt zou gefietst worden. Met veel vraagtekens vertrokken we, over het horecaplein (waar niet gestopt werd), over de brug, langs de schans (we stopte nog steeds niet). Gelukkig stonden we voordat we het wisten bij ijsboerderij Gommers.

Hier zagen we prachtige steppen staan. Na een paar enthousiaste kreten konden we de uitleg volgen en zijn we vertrokken. Hier links, daar rechts, we konden het café bijna ruiken. Het duurde dus niet lang voordat we in Nederweert-Eind bij Zaal Smolenaers van een heerlijk fris drankje aan het genieten waren. Een was te weinig, dus dat werd er nog een en nog een. Na anderhalf uur gezeten te hebben, besloten we door te gaan. Ditmaal konden we het frituurvet bij de Schans op Budschop al ruiken, dus zijn we daar naartoe gegaan. Wederom een drankje, een hapje en weer een drankje. Uitgerust konden we verder (nadat iedereen zijn step had gevonden deden we dat dan ook).

Onderweg naar het volgende café zagen we oud-Kepelleider Matthijs Kaan aan het werk. We waren zo verbaasd dat we op inspectie zijn gegaan, met als gevolg dat we werden uitgenodigd om het bier (wat we ooit gekregen hebben uit Reimlingen) op te komen maken. Tegen de tijd dat dit bier op was, moesten we ons haasten naar de ‘stepinleverplaats’.

Met een foto hier en een foto daar, kwamen we weer aan bij ijsboerderij Gommers. Hier mochten we ons nog uitleven op de trampolines en hebben we genoten van een ijs. Tevreden gingen we naar huis om te douchen, want een uur later konden we beginnen aan een perfect georganiseerde barbecue bij de familie van Renswouw. Tijdens de barbecue werd Matthijs Kaan bedankt voor al zijn diensten aan KMN. Matthijs werd anoniem (of was het unaniem) benoemd tot erelid van KMN. Hier werd natuurlijk weer op gedronken tot in de late uurtjes.