Klein mer Neugterkmn 2017

het eerste openlucht Kepelle Festival Ni-jwieert (KFN)

 

Eerste openlucht Kepelle Festival Ni-jwieert (KFN)

Op zondag 19 januari 2014 wordt in Nederweert het eerste openlucht Kepelle Festival Ni-jwieert (KFN) gehouden. Op initiatief van het Centrum Management Nederweert zal dit eerste openlucht festival plaats vinden in het centrum van Nederweert.

De deelnemende kapellen Oze Hoempa, Klein mèr Neugter, Um te Baöke en Blaoskracht 11 zullen vanaf 13.11 uur op het horecaplein, Lambertushof en de Vijfsprong bij Café De Schans hun muzikale noten het centrum in blazen.
Om 13.40 uur zal er op het Lambertushof een battle uitgevochten worden tussen Blaoskracht 11 en Oze Hoempa. Elke kapel krijgt hiervoor 10 minuten. Om 13.45 uur is er een battle op de Vijfsprong in Budschop tussen Um te Baöke en Klein mèr Neugter. Om 14.45 uur zullen er op het Lambertushof en De Vijfsprong nog 2 battles plaatsvinden.
Strijd om de Ni-jwieërter Kepelle festival wisselbokaal alaaf

Vanaf 15.00 uur zullen alle kapellen richting horecaplein trekken om daar om 15.30 uur deel te nemen aan het defilé. Na het defilé krijgt elke kapel nog 10 minuten de tijd om zich aan het publiek en de jury van hun beste kant te laten zien. Om 16.11 uur is het knalle met z’n alle op het horecaplein. Dit laatste optreden zal ongeveer 15 minuten duren. De vakkundige jury zal beoordelen op presentatie, de kwaliteit van de muziek, spontaniteit, muziekkeuze en het totaal plaatje in relatie met de vastelaovundj. Na afloop zal Gerrit Timmerman ( centrummanager ) de felbegeerde wisselbokaal uitreiken aan de winnaar bij Café Matchpoint aan het horecaplein.

Tijdens deze muzikale middag zullen de supermarkten in Nederweert gewoon open zijn en is het Schminkwinkeltje van Lijsbeth Schroijen ook open van 13.00 uur tot 16.00 uur. Bij het Schminkwinkeltje krijg je deze middag een passende korting van 11%.

 

Bron: Nederweert24.nl