Klein mer Neugterkmn 2017

Geschiedenis

In het kort de geschiedenis van onze kapel.

Het begon allemaal in 1946. In dat jaar werd in Nederweert de viering van de Vastelaovundj nieuw leven ingeblazen. Wat dat met de harmonie te maken had? Op een foto uit dat jaar zien we Prins Jan 1 ('Ademe' Jan Nijskens) met Prinses en de illustere Raad van Elf begeleid door een heuse 'Hofharmenie'. De duidelijk zichtbare drapeau van die kapel draagt de naam 'Klein m?r Neugter'. Geboren als 'Hofharmenie' bij de vastelaovundjviering, heeft de Kapel Klein m?r Neugter zich door de jaren heen geprofileerd als een volwaardige blaaskapel met internationale contacten.

kleinmerneugter1946 gt

Straatconcert door Klein mèr Neugter met vastelaovundj 1946

De naam Klein m?r Neugter naam is blijven voortbestaan als een hommage aan de stuwende kracht achter de oprichting en de geestelijk vader van haar naam, later ook bestuurslid van de harmonie. Het was de heer Harrie Janssen, bijna beter bekend onder zijn Raad-van-Elf-pseudoniem: 'De Pinmaeker'. Hij was ook de stiefvader, respectievelijk -opa, van de kapelmeesters Jan en Boy Hendrix. De kapel werd namelijk jarenlang geleid door vader Jan en daarna door zoon Boy Hendrix. In 2001 nam Matthijs Kaan de leiding van de kapel over.

Klein m?r Neugter bestaat volledig uit muzikanten van Harmonie St. Joseph. De instrumenten die men gebruikt zijn voor het overgrote deel eigendom van de harmonie en mogen voor dat doel worden gebruikt.

KmN Bremen 90 gt

 

 Tijdens concert reis in Bremen in 1990.

 

kleinmerneugter-97 gt

In 1997 gemaakt.

Heeft iemand nog foto's van onze kapel, dan willen wij deze heel graag hier publiceren. Neem even contact op.