Het vastelaovundj-seizoen is alweer volop aan de gang. En natuurlijk kan er dan ook geen schaele zeiver op de site ontbreken!

Zoals ieder jaar zorgen wij als kapel voor de feestelijke klanken tijdens de bonte avonden in Nederweert. Maar dit jaar zijn we als kapel Klein mer Neugter ook gevraagd om op een van de bonte avonden van de Rogstaekers in Weert te spelen.

IMG 20150109 WA0005Tja, een Nederweerter kapel die “over de grens” gaat om in de Rogstaekersstad muziek te maken komt niet zo gauw voor. Máár, omdat we gaan voor de muziek, plezier én presentatie voor een ander publiek, zijn we op vrijdag 9 januari naar de plankenvloer van de Rogstaekers, het theater de Munt gegaan.

We hebben laten zien én horen dat we een echte vastelaovundj-kapel zijn en ons met veel enthousiasme kunnen presenteren. Dit werd door zowel de Rogstaekers, de bonte avond artiesten én het publiek enorm gewaardeerd.

Van de Rogstaekers kregen we meteen de vraag of we het volgende jaar misschien enkele keren meer willen komen spelen tijdens de bonte avonden én of we interesse hadden om mee te doen aan de groeëte Rogstaekers Optocht! Een groter compliment kun je als kapel niet krijgen!

Klein mer neugter in Wieert

Deze en andere complimenten die we tijdens & na de bonte avond hebben mogen ontvangen doen ons als kapel enorm goed. Het was een fantastische debuut-ervaring. Het smaakt in ieder geval naar meer. En als ras echte Rogstaekerin hoop ik dan ook dat de kapel nog vaker mag spelen in het mooie Weert.

Suzanne